Sommarlov

Det är sommarlov och vi är mer upptagna än någonsin. Ett barn på klättringsväggen, ett barn på badmintonbanan och ett barn på volleybollplanen i Phoenix, Arizona. De håller sig sysselsatta. Jag gissar att den stora tröttheten kommer att infinna sig på måndag när alla får sin första riktiga sovmorgon. Just nu är det mest köra runt, packa matsäck, skubba runt som gäller. På kvällen faller alla som käglor och vi släpar oss mot soffan där vi tillbringar några timmar i tystnad innan det är dags att hasa sig upp för trappan.

Sommarlovsvädret låter vänta på sig. Igår drabbades vi av ett skyfall som påminde om den stora översvämningen i Uppsala 17 augusti 1997. Då blev källare, gator och bilar blev sänkta i vatten. Anledningen till att jag faktiskt minns den dagen var för att det var vår första bröllopsdag. Jag hade den dagen ökat ca 15kg fastän det var 2 månader kvar till Johanna föddes. Dessutom minns jag väl att 45 par av mina skor blev dränkta i vårt källarförråd på Luthagsesplanaden. Inget blev dränkt här igår men marken blev något mättad, det chippar om skorna när man skuttar över gräsmattan. Och om ni undrar så har jag fortfarande inte riktigt hämtat mig från skoförlusten för 15 år sedan. Det var många fina Peter Kaiser som dumpades på soptippen efter uppröjningen.

Igår premiärtittade vi på Allsången. Det såg ut som vädret är strålande i Stockholm. Vi hoppas att det håller i sig eftersom vi är riktigt låga på D vitamin och fräknar. Sol och varma bad har vi beställt! Och så lite falukorv och smågodis.

Nu blir det lite sim igen och jag håller tummarna att vågorna håller sig borta idag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s