Jag undrar varför handväskan väger 8,6 pounds?

Jag försöker hålla hyfsad ordning hemma, plockar undan mest varje dag och dammsuger oftare än vad jag har lust med och tvättmaskinen går minst två-tre tvättar om dagen. Garderoberna är väl egentligen inte min starka sida, men jag rensar även dessa med jämna mellanrum dock under stora protester och klagomål. Mitt stora svarta hål är min handväska, där ryms allt och ingenting till en vikt av alltför många pounds. Inte undra på att jag har utvecklat förslitningsskador i ryggen. Idag kom jag mig för att lite lätt rensa min handväska bara för att jag saknade mitt gymkort som i vanliga fall brukar vara i plånbokens ytterfack. Så jag börjar på ytan och plockar upp ett stycke paraply med svarta och vita blommor och en anteckningsbok med rosa skinnomslag samt tillhörande penna. Bra att ha om jag skulle komma på något fyndigt när jag är hos tandläkaren, i affären eller i bilen. Jag tror jag har haft boken där i flera månader och hela två sidor har blivit nerkluddade och inte är det något vidare fyndigt som står där tyvärr, bl a köp rotselleri, palsternackor och Kleenex. Vidare hittar jag inte mindre än 5 paket Kleenex näsdukar som ser relativt fräscha ut samt 11 pennor av varierande kulör. Av dessa 11 verkar bara 2 läcka bläck, det var ju tur. Sedan dyker plånboken upp i nästa lager och en rejäl makeup väska som knappt går att stänga. Nu känns det som jag borde komma ner mot botten snart. Två pocketböcker är nästa väsklager, den ena är  halvläst och den andra på tur. Böcker är bra att ha om jag blir sittande någonstans och inte kommer på något fyndigt att skriva i den rosa anteckningsboken. Nu börjar jag glimta bottens polyestertyg och där är ett spännande lager av lösa tictacs, ett par hoprullade steps, tuggummin som smitit ur förpackningen, en ziploc påse med cashews, mynt från olika världsdelar, diverse oidentifierade prylar och en gammal avbruten nagelfil. Ett helt rör Bamyl koffein ligger på botten och väntar till den dagen jag är på botten. Inget gymkort! Av ren irritation lägger jag tillbaka allt i väskan igen  förutom några snubbiga tuggummin och tictacs som jag lyckas fiska upp och slänga. Nu är väskan “städad”  och på väg ut i garaget till bilen tar jag nycklarna från bänken och där ligger mitt gymkort! Tur – och väskan känns lättare än vanligt!

4 thoughts on “Jag undrar varför handväskan väger 8,6 pounds?

  1. Marie

    Ha ha, bra inlägg! Min väska känns alltid för liten och jag har ångest för de dagar jag “måste” byta från vinter till sommar väska.

    1. Hej Marie,
      Jag har slutat med sommar/vinter men jag roterar ett stort antal stora väskor i sann amerikansk anda. I dessa väskor hittar jag ungefär samma innehåll så jag behöver aldrig packa om… bara flytta över plånboken. Smart!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s