Jag kan bara inte

Vissa saker gör jag bara inte. Inte för att jag inte kan men för att jag bara inte gör det något bra. Eller en sak kan jag inte faktiskt. I söndags drog vi tillbaka klockorna till vintertid. Jag har ändrat alla klockor, stora som små, köksklockan, bilklockan, barnens väckarklockor (som inte verkar användas), microklockan… Men min väckarklocka är inte ändringsvänlig, den går inte att ändra till vintertid. Klockan vill tydligen hålla kvar sommaren så länge det bara går. Den visar förutom sommartid fyra tidszoner, har bakgrundlampa och går som tåget. Förra gången, när klockan skulle ställas om till sommartid hade jag samma problem. Jag trixade och fixade men lyckades inte ställa om den. Då fixade och trixade teknikgurun och utan att veta vad han hade gjort så var klockan omställd. Nu är gurun på Europaresa sedan länge tillbaka. Det betyder att jag lever i sommartid på natten. Jag ställer klockan enligt en komplicerad matematisk formel och väcker J en timme senare enligt klockan men enligt min telefonväckare i normal 6.30 tid. Detta är komplicerat. Varje morgon vaknar jag med hjärtat i halsgropen och tror att klockan är 7.30.

Brandvarnare klarar jag inte heller av, även detta helt ofrivilligt. Vanliga svenska brandvarnare är ju inget bekymmer men amerikanska inbrottssäkra brandvarnare och ett hem med höjd takhöjd klarar jag inte av. Jag får panik, det blir basebollträ tekniken om de piper. Jag slår ner apparaten. Problemet är att dessa sitter fast med elsladdar upp i taket så hela eldragningen förstörs. Just nu verkar det vara dags att byta alla batterier för att alla piper och helst på natten. Kanske jag borde boka in en elektriker?

Bilar och framför allt biltvättar har jag också problem med, men det spar jag till en annan gång…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s