Helgen är slut – igen

En lång helg börjar gå mot sitt slut. Det blev ett otroligt lyckat luciatåg på Nordic Heritage Museum i år. Vacker sång och levande ljus, stor publik och lättade barn efteråt. Det är lite speciellt med jul när man bor i ett annat land. Det är inte så självklart att man får alla godbitarna men många är otroligt duktiga att “jobba ihop” en riktig svensk jul. Jag fick riktigt tjata på barnen för att få med dem på en ledig söndag hela vägen in till Ballard och ställa upp och sjunga. Men de var otroligt nöjda efteråt när familjens fyra tjejer åt lunch på Rockbottom i Bellevue. För vad är jul utan lucia? Lunchstället var noga utvalt och vi satt med näsorna riktade mot tv apparaterna. Det var matchdags, Seattle Seahawks mot Carolina Panthers. Jag slutar aldrig att förvånas över mina barn. J skrek ton i ton med alla män i baren. Fullkomligt fast i amerikansk fotboll. Lunchen blev lyckad, Seahawks vann! Brjann var på Qwest field och kom hem utan röst, fullkomligt mör och urskriken men på strålande humör.

Det var fest både i fredags och i lördags. Fredag kväll var Sweas årliga julfest. Julmat, snaps, svenskor och underhållning. Alltid lika trevligt och ett riktigt svenskt julbord. Lördag kväll bar det av in till stan på Experience Music Project och julfest med Microsoft. Ännu mer god mat, smaskens dessert, god dryck, levande musik, black jack och roulette. Och nu är det söndag… sushi, spel liggandes på mattan i vardagsrummet och en bra film, kunde inte bli bättre. Det enda som skulle kunna vara bättre var om det var söndag i morgon igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s