Doktorsbesök

Jag har precis kommit hem från ett snabbt läkarbesök, en koll på foten innan skidtrippen. Planen är att trycka ner foten i pjäxan, äta smärtstillande, och åka så mycket det går. Men jag har ett annat litet problem som jag ska ta tag i, ett skyhögt blodtryck. Jag ska tillbaka om sex veckor och jag har tänkt att utmana mig själv på en liten blodtryckssänkning till dess. Sex veckor är ju en kort tid men alltid en början. Kanske inte så intressant för er att läsa om men skriver jag det här är jag ju tvungen att genomföra planen.

Jag ska sluta dricka mängder av kaffe. Jag dricker just nu ca åtta koppar om dagen, ett par koppar för mycket. Nu får det bli en kopp på morgonen och en på eftermiddagen max.

Salt kan ju vara ett problem. Jag tror inte jag äter alltför mycket salt men ska i alla fall dra ner på saltet.

Dra in på viss mat. Jag äter inte direkt dåligt men det finns alltid delar man kan byta ut mot något hälsosammare, bröd, pasta och fet ost. Jag åt en pizza/firebread till lunch idag, ovanligt dåligt val Winking smile

Jag kommer att fortsätta med träningen som jag gör idag, 5-6 pass i veckan. Löpningen går ju tyvärr bort så länge foten är dålig. Var på ett styrkepass idag med foten i paket och jag fick excellent hjälp med att byta ut det jag inte kunde göra.

6 thoughts on “Doktorsbesök

 1. Ingrid

  Oj! Vad duktig du är!! Tränar så mycket, att du orkar. Skulle önska att jag hade den tiden… eller snarare diciplinen 😉
  Ta det försiktigt med foten bara. Smärta betyder att något inte är som det ska, men om läkaren säger att det är ok så kanske… Ta det försiktigt i alla fall. Jag ‘stukade’ foten en gång. Trodde jag. Så jag brydde mig inte om att jag hade ont utan sprang omkrign i alla fall. Det visade sig att det var sprickor i den och trots att det är snart fyra år sedan så ilar fortfarande och gör ont ibland.
  Tänker ni komma hem till Wallingatan snart? Vi saknar er här. Hälsa alla jättemycket

  Mamma och pappa hälsar också 🙂

 2. Kicki

  Skriv matdagbok i tre dagar där du sen kollar hur många kalorier, proteiner, mineraler, vitaminer, sodium o liknande du äter per dag.

  Intressant exercis o ögonöppnare. Speciellt för att de flesta tror att dom äter ganska nyttig mat.

  Min dotter gjorde detta som skolprojekt. Mkt intressant.

  Och inte ska väl kaffe bygga din kropp. Stackars den;)

 3. Lena

  Hmm, högt blodtryck låter inget vidare, unga människan! Har du ärftligheter? Du verkar ha en sund livsstil, de flesta av oss skulle vilja ha samma beslutsamhet när det gäller träning som du har. Kaffet, ja, kanske – en förhållandevis enkel åtgärd trots allt, värt ett försök. Håller tummarna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s