Uppsala har semesterstängt

Morgonen inleddes med diverse korsord och nummertrixigheter. Jag är oerhört tacksam att pappa och mamma prenumererar på inte mindre än tre dagstidningar. Alla sov ovanligt länge så morgontv och dessa tre tidningar var mitt sällskap till kaffet. Filen var slut idag, slarvigt att inte hade uppmärksammat det innan sänggåendet. Rastlösheten började krypa på och jag tog mig ut på en kort löptur. Det är korta löpturer som gäller i ganska långsamt tempo. Positivt med att springa halvt långsamt är att jag hinner se en hel del av Uppsalas gator och projekt som pågår. Det grävs mycket. Det är hål och högar av kullersten här och där, men inga som verkar jobba i hålen. Det är ju semestertider. När jag sprang längs häcken på Thunbergsvägen vid sidan av kyrkogården var det hela hus som saknades. Det var ju intressant så jag måste nog springa förbi där snart igen och kika lite mer för att lista ut vad som händer. Men det som är mest utmärkande är att jag är fullkomligt ensam på Uppsalas gator. Det är folktomt sånär som på några underliga kufar som samlar burkar eller rastar sina sommarslöa hundar. Överallt är det skyltar uppsatta på dörrar där det meddelas att det är sommarstängt, igenbommat för semester. Det verkar vara smått omöjligt att få tag på ett kopp kaffe eller något smaskigt att äta på min sida av ån.

IMG_6461

Men som tur är kan man få tag på en äkta pizza på kvarterskrogen.

IMG_6727

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s