En lördag som börjar ta slut

Oj, vilken dag. En hel lördag har passerat och nu sitter jag här och samlar ihop resterna… Dagen började med sovmorgon, klockan ringde 7.30 och jag lyckades dröja mig kvar i sängen till 8.45. Under den tiden passerade alla min säng och frågade om frukostinnehåll, tävlingskläder och matchstrumpor. Helt okej eftersom jag fick stanna i horisontellt läge, jag vet inte när det hände senast. Två drog iväg på fotbollsmatch. Otroligt nog var det uppehållsväder så utsikterna så här en lördag förmiddag var ganska bra. Under tiden åt vi andra frukost och packade matsäck för klättringstävling i Tacoma, en timmes körning bort. Det är en årligt förekommande tävling som inträffar varje Halloweenhelg. Det är en blacklight tävling, självlysande grepp och hela lokalen är nedsläckt. Varje år kommer vi ut i friska luften efter 5 timmar av mörker, illamående och syrefattighet. Nu är det gjort. Innan tävlingen är alla så “pumped” och det ska bli så kul. Kropparna målas med självlysande färger och alla hjälps åt. Efter tävlingen vill man bara dricka mänger av vatten och ta en dusch. Kul men extremt dålig luft. Så här snygga var gänget innan tävlingen! Resultatet var nog inte strålande idag men det var skönt att komma hem och duscha.

IMG_1152 

Hemma skedde underverk. Efter månader av dålig disk kom äntligen vår nya diskmaskin. Det tog bara 3 timmar att installera underverket. Allt är annorlunda här, el, vatten, kopplingar… Men nu har vi kört första disken och ack så bra det gick.

IMG_1154

Igår tog Sofia och jag oss en tur till grannkommunen för att träffa en ny allergiläkare som lystrade till det otroligt coola förnamnet Pandora. Det visade sig bli en ganska informativ tur. Sofia har haft lite otur i några månader. Vi har trott att vi har haft koll på vad som kan ätas och inte för att hålla svullnader nere och magen i schack. Nu har det inte riktigt varit så. Vi har haft några golvliggare med svullen tunga, läppar, kinder och kraftiga svettningar och svimmningar. Igår gjorde vi ännu en testning och det visade sig vara ganska bra och informativt.

IMG_1145IMG_1146IMG_1148

Alla nötter är riktiga otrevligheter. Cashews som tillhör vårt dagliga intag av snacks är antagligen det som triggat alla anfall och sist var det knäckning av råa ägg som satte igång härligheten. Nu hoppas vi att tungan, halsen och läpparna kan hålla sig i normal storlek, inga nötter kommer numera över vår tröskel. Soja i alla former är bannlyst numera, om man ens andas tofu så sväller vi. Sojafri sojasås låter ju spännande. Problemet är att soja finns i allt. Morötter och andra rotfrukter verkar också vara hopplöst. Om vi ens andas nära en rå potatis så slår andningen av. Frukt funkar fortfarande inte men blåbär och hallon är ju smaskens. Så summan är att vi fortsätter äta glutenfritt och delvis mjölkfritt, fruktfritt och helt utan nötter. Grönsker är ju lite enklare, sparris, broccoli, majs, kronärtskockor, gurka, paprika och tomater funkar fint. Krabba är inte att tänka på men lax, scampi och hummer tillhör nu våra dagliga varor. Tack och lov så funkar en stor köttbit med bakad potatis och några sparrisar till!

Efter den spännande testningen blev det medicin för att få ner svullnaderna och sedan for vi hem och hade partaj för 15 fjortonåringar. Johanna firade födelsedag några veckor sent. Det började med bowling på det lokala bowlinghaket och efter det packade vi bilarna fulla med tonåringar och for hem för film och grillade burgare på grillen. Framåt natten blev alla upphämtade och vi somnade tungt.

Nu sitter volleybollstjärnan som också lystrar till namnet Sofia framför tvn med två kompisar och spelar Rockband och dansar hiphop. Det är en sleepover på gång och föräldrarna känner sig alltmer gråhåriga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s