Sista sommarlovsdagen

En riktigt lång helg börjar dra sig mot sitt slut och det känns riktigt skönt att det är september. I morgon börjar skolan för alla, high school och middle school. Spännande, nervöst och ganska roligt. Helgen har varit full av roligheter och partaj samtidigt som vi försökt upprätthålla en någotsånär fitnessstandard. Det var middag med campinggänget på lördag i brist på camping i år. Vi tittade på varandra och skålade och kände att det var ganska skönt att det inte blev någon Labor Day tältning i år. Igår kväll var det kräftskiva med alla tillbehör. Smaskigt, trevligt och på alla sätt fantastiskt. Frågesport, snaps och mängder av kräftor. Dessutom fick vi hämta flera kilo smaskiga kräftor idag som nu ligger i frysen för senare förtäring. Idag ringde klockan alldeles för tidigt. Under natten vaknade jag flera gånger för att jag hörde musik. Jag trodde att jag hade glömt en radio på någonstans i huset men det verkar ha varit en granne som firat in hösten med Dire Straits Brothers in Arms. Vi slutade sista sommarlovsdagen med buller och bång. Jag drog iväg och sprang en halv maraton med bästa Anna, Brjann spelade en golfrunda och alla under 15 hade sovmorgon. Huttrigt och kallt vid 8 men lite för varmt efter 18km… Alltid lika härligt att springa in under finish bågen och krubba en banan och klunka i sig en flaska vatten. Annas härliga knoddar var hejarklack och gjorde att jag höll humöret uppe på slutet. Efter lunch var det sista shoppingen innan skolan börjar imorgon. Nu ikväll har vi riktigt firat för att vi sålt vårt hus hemma i Sverige. Påskrivet och klart! Nu kan vi nog säga att vi helt och hållet bor i Amerika efter snart 5 långa år.

Veckan har varit många timmar älgande i skogen med Anna, Julie och hunden Duma. Det är ju bra fantastiskt vad härligt det kan vara att vara uppe med tuppen och knata runt när ljust kommer fram och fåglarna vaknar. Efter loppet idag gjorde vi en liten reflektion när jag knorrade lite över tiden. Jag hade gärna skalat av 4-5 minuter från min tid men Anna konstaterade att då borde vi ju ha vilat veckan innan och tränat smart. Jo, men så är det. Jag loggade in 13 timmar träning den här veckan och vilade en dag.  För tre-fyra år sedan hade jag inte en tanke på att springa 5 km och nu rullar det av bara farten. Nu börjar vi, nu kommer hösten… och det kan bara gå framåt.

Heja hösten! Nu börjar skolan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s