2013 Know your limits, but never stop trying to exceed them

Nu är det helt plötsligt ett nytt år och vardagen knackade på dörren imorse när jullovet var slut och bilen skulle ut och värmas upp när månen fortfarande var uppe. Det känns som om jullovet var extra kort i år så nu hoppas vi på ett riktigt kraftigt snöfall så vi kan få några extra snödagar. Helst i slutet av januari, när det är finals. Frosten ligger vit på marken och taken men ingen snö hos oss. Det är extra mycket snö i bergen några snabba mil bort. Vi firade in det nya året med goda vänner och en drös av ungdomar. En riktigt trevlig kväll som blev till sen natt. Det tackar vi och bockar för.

Nytt år innebär för många nyårslöften och nya tag. Jag vill egentligen inte avlägga några löften som jag antagligen skulle raskt bryta innan januari har tagit slut, men jag kan ändå inte riktigt låta bli. Vem vill egentligen misslyckas offentligt? Framåt januari vet jag mer hur året kommer se ut men kan ju fram till dess avge några vaga livsord. Tillräckligt vaga för att för att man inte kan misslyckas. Mina riktiga löften behåller jag för mig sjäv. Ett tag till i alla fall.

  • Lära sig något nytt. Här snackar vi inte ett franskt ord eller att steka lagom bruna pannkakor, utan det ska vara något riktigt som att ta körkort (om man inte skulle ha något), bygga en dator från grunden, lära sig dansa flamenco etc. Det ska enligt säkra källor vara utvecklande och bra för hjärnan att lära sig kluriga saker. Jag vet inte hur många gånger jag har hört att sudoku, korsord och musik är bra. Men nu är det dags att gå ett snäpp till. Kanske lära sig ett nytt språk eller ta en ny examen i något spännande tekniskt.  Vad jag ska lära mig vet jag inte riktigt men det brukar dyka upp spännande saker framför ögonen, om man bara tittar.
  • Sova lagom mycket. Det är ju bra för alla. Här vet jag att vi alla periodvis sover för lite och sen försöker vi ta igen det var fjärde helg eller så, inte så lyckat. Vi började i alla fall det nya året med att ta sovmorgon. Det är väl ett bra mål för alla inblandade. Och nu sitter jag här och räknar lite enkelt på ena handen att det blir dåligt med sömn i natt. Klockan ringer 4.45 för mörkermöte. Tur att man har ett helt år för att jobba på det målet.

Och sedan har jag några enkla mål som hänger kvar från förra året men vi tar dessa på engelska.

And for all of you English speaking people. This years New Years resolutions:

  • I will do less laundry and use more deodorant
  • I won’t worry so much.
  • I will cut my hair.
  • I will grow my hair.
  • I will stop considering other people’s feelings when they so obviously don’t consider mine – if that unwashed fellow sits next to me again, I’ll tell him he stinks!

Well, that’s not really what I meant… here we go…

  1. Push past my comfort zone.
  2. Know my limits, but never stop trying to exceed them.
  3. Try to not get injured… or only if it is worth it…

Cheers,

Lillahjärnan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s