Veckan i siffror

8 skoldagar är det kvar till sommarlovet. 8 långa, sega dagar. Sega som nykokt kola. Det räknas varje dag och inte blir det direkt färre.

En öm hals har jag. Tur att man bara har en hals och inte fler. Jag pimplar te och hoppas att det ska vara falskt alarm. Imorgon är det en ny dag.

Fick precis ett email från min lokala sport-utomhus-äventyrsaffär REI. Favoritaffären faktiskt. Där kan man inhandla cyklar, ryggsäckar, klockor, fleecetröjor, skor, campingklänningar, tält, kläder… ja allt.  Ofta innehåller emailen erbjudanden på varor, klasser man kan delta i eller utomhusevents som tex parkstädning eller bergsklättring. Det är nästan alltid spännande saker som händer. Idag handlade om något helt annat nämligen att de vill att jag skulle betygssätta en vara jag nyligen köpt. När man är medlem scannar man sitt kort när man betalar och så får man en liten bonus tillbaka efter ett år. De brukar bli en trevlig slant till ett par skor eller en jacka. Jag har aldrig funderat på att de verkligen lägger märke till vad jag handlar. Men så var det alltså och just idag ville de att jag skulle betygssätta Patagoniatrosor. Jag vet inte riktigt. Nu känns det som om de kom lite väl nära. Jag tänker vara olydig och strunta i det men om ni vill veta så skulle jag nog ge dessa 4 stjärnor. 4 stjärniga sporttrosor.  

Många siffror innehåller ett kortnummer som blivit stulet i går natt från en lokal restaurang, mina siffror. Men jag fick ett vänligt samtal och hann spärra kortet. Ha! Det blir 17 siffor som är oanvändbara för tjuven.

2 dollar tjänade jag på ett vad i tordags. Mina första intjänade pengar från löpning. Jag sprang uppför en lång, brant backe och fann på toppen två leende, asiatiska trädgårdsmästare. Dessa två fann det underhållande att jag sprang uppför och frågade hur många gånger jag skulle springa. 5 sa jag. Då sa de att de inte trodde jag kunde springa 7 gånger. Vadet blev 2 dollar, det var vad den ena hade i fickan. De satte sig och tittade med uthålliga miner. 15 minuter senare var jag 2 dollar rikare och hade 2 mycket skakiga ben.

Jag har kilometerrestriktioner. Jag har ett schema där det står hur många 1000 meter jag får springa varje vecka för att foten inte ska ge upp. Det är inte lätt att hålla sig inom gränsen, faktiskt betydligt svårare än man tror. Den här veckan fick det bara bli 50 och jag klarade det inom gränsen för godkänt. Nästa vecka blir det lite mer tack och lov. Och sen kommer det bli mer och mer ända till jag önskade att jag inte hade skrivit detta. Simningen ligger jag konstant på minus och cyklingen likaså men det är andra siffror.

Första erfarenheten att springa lite längre iförd våtdräkt fick jag uppleva i fredags. Då var det spring, sim, spring, sim, spring dag. Upp och ner och hit och dit igen. Och våtdräkten fick sitta på hela tiden. Det var spännande och ganska fuktigt, både i vattnet och på land. Trots att det blåste kastvindar från norr och trots att jag hade dragit ner dräkten till midjan så blev det varmt, så varmt att jag kände mig febrig på insidan, säkert upp emot 40 grader. Men det är bara att skubba på, det är nog en vanesak. Jag funderar på att börja motionera i bastun på klubben. Benböj och upphopp. Stjärnhopp och burpees. Jag blev också stoppad av en FedEx bil längs vägen som frågade om jag var ok eller om han behövde ringa efter någon. Nej tack sa jag, jag ska bra springa bort till parken och vända. Men tack för omtanken. Han såg fundersam ut när jag sprang vidare, febrig på ytan och obehagligt svettig på skinnet.  

Jag var i röjningstagen under eftermiddagen och var på väg ut till soptunnan med ett par gamla Brooks Pureflow löparskor som gjort sitt. Men nej, det går bara inte att slänga skor även om dessa är lätt håliga och trötta. Jag räknade raskt till 15 aktiva löparskor på hyllan. Siffran är något missvisande då ett par Asics (mitt enda par) är ospringbara men väldigt snygga. Resten var 4 Icebug, 1 Salomon, 9 Brooks (varav 3 par sorgligt nog borde slängas) vilket ger den perfekta summan 15 par skor och ändå hade jag inga röda eller blå när jag skulle gå till skolan imorse föreställande Superwoman. Och antal baddräkter är två vilket säger hur mycket simningen tilltalar mig.

photo

Superwoman i gröna skor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s