En vecka kvar i skolan…

Det har gått en tid sen sist. En vecka kvar i skolan, en vecka kvar till lugnet lägger sig. Vissa stupade och var hemma och vilade upp sig lite den här veckan. Ett något underkokt ägg gjorde att en yngre dam svällde och fick andnöd. Hela veckan blev förstörd och nu äter vi med eftertanke och planerar minutiöst för resten av månaden. Inga råa ägg, potatis eller frukt. Eller något annat heller för den delen. Det är svältkost som gäller. Men som vanligt så känns allt bättre med en Coca-Cola. Vi har firat lucia, flera advent och allmänt firat att julen närmar sig. Det drar ihop sig. Idag har vi stressat fram några julklappsinköp i Bellevue. Det gick väl sådär. Jag satt i godan ro och drack min 3e kopp kaffe imorse när Brjann tyckte att nu far vi mot stan. Snabb påklädning och så for vi. Helt oplanerat och ogenomtänkt. Vi strövade runt och försökte spontaninköpa klappar till tonåringarna. Det gick väl sådär, ganska dåligt faktiskt. Efter en timme gick vi planlöst runt och tittade på stressade människor och konstaterade att detta var enbart dåligt. Tunnelseende och kaffetörst. Mest tunnelseende för att vi började bli så hungriga. Så då åkte vi hem och hämtade barnen och for iväg och åt lunch på det lokala haket. Och sedan spontanåkte vi till IKEA. Vi är ju så otroligt spontana när vi har tid. Anledningen till att vi hade tid var för att mitt lopp på Whidbey Island blev inställt och jag blev sysslolös en hel lördag. Helt oplanerat och ganska irriterande. Och nu är det kväll och vi har precis genomgått ett photoshoot med familjen. Johanna tar en fotoklass och har fotoläxa varje vecka. Dagens läxa var familjefoton och vi ställde ju såklart upp. Resultaten redovisas mer ingående senare när det är färdigklippt och fixat men jag ger er några oredigerade smakprov. Imorgon är det luciafirande igen, skolans avslutande vinterkalas med skridande, tomtande och fikande.

 IMG_5800

Förra veckans luciafirande på Nordic Heritage Museum. Sofia var årets lucia.

IMG_5807

Jag, något stressad, sittande med vattenhinken om det skulle ta eld i hår eller särkar.

IMG_5971

IMG_6051

IMG_6189

IMG_6008

IMG_6170

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s