Nytt år

Julen är över och kvar står granen och ser lite ledsen ut. Det ligger enstaka röda äpplen kvar i skålen men de röda jultulpanerna har kastats ut för länge sedan. Och så kom nyåret. Vi firade in 2014 med goda vänner. Riktgt trevlig kväll som avslutades med spel och kroppsrörselse. Med oss fick vi också en kusin från Sverige som passerar och pausar hos oss i en vecka på vägen till Canada där han ska glida runt i skidbackarna i några månader. Dagarna går ihop och jag har nästan tappat bort tiden. Det sovs och äts och vi skjuter upp läxorna till sista minuten. Och den miuten har nästan kommit, det är bara några dagar kvar på lovet som kändes som om det skulle vara för evigt. Jag tror vi till och med sover för mycket. Vi alla hasar runt som om vi vore 16, vaknar framåt förmiddagen och sitter uppe sent.

Dimman ligger tät. Vägarna är mjölkvita och himlen är grå. Vi önskar att det skulle kunna snöa lite, klarna upp och att att våra vackra berg skulle visa sig i horisonten. Löpturerna blir lite korta och blöta när vädret inte ler. Det blir trögt och bortprioriterat. Olyckligt och segt. Humöret sjunker när endorfinnivån blir låg och sömnen blir konstig. Man vaknar tung och trött.

Hur är det då med nyrårslöften? Jag är inget vidare på nyårslöften. Det är svårt att få till några bra och vettiga mål att jobba mot men jag ska försöka att hitta på något inom kort. 

Så här såg förra årets mål ut, jag skulle lära mig något nytt och sova mer och bättre. Jag tror att jag fått till det ganska bra. Jag kan nog räkna in simningen i något nytt och kanske också havskajken. Jag har blivit en hejjare på havskajak även om tillfällena inte blivit så många. Nu gäller det att hitta på något annat. Jag hade också några mer vaga mål som såg ut såhär:    

Push past my comfort zone. Know my limits, but never stop trying to exceed them. Try to not get injured… or only if it is worth it…

Jag flyttar dessa framåt till 2014, jag tycker att dessa konstant gäller. Och ska jag fixa mina långtidsplaner för 2014 då gäller det att använda sig av alla dessa tre alla dagar annars kommer jag inte komma till start. Och sen vet ni ju att det inte handlar om att vinna något för mig. Jag vill ställa upp och avsluta det jag påbörjat. Fokus att hänga med och känna sig nöjd med sin insats, göra sitt bästa för dagen annars skulle det vara konstant motvind. Det kommer vara mycket kul som händer under det nya året.   

Gott Nytt 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s