Vem lurar där ute i mörkret?

Dramatiken tätnar, mailväxlingen går varm, ingen i grannskpet är oberörd… Dramat med coyotespacket fortsätter. Hela kvällen igår ägnades att läsa mail från grannarna. Alla skickade mail, ingen går ut och ringer på dörrarna… aldrig mer efter att mörkret har lagt sig eller tills vi återtagit vår gata från vilddjuren.

En driftig granne ringde Parks and Recreation och bad dem komma hit och “ta bort” djuren, men coyotes är undantagna deras område. De sysslar bara med björn, pumor, skunk, bobcats och argsinta ekorrar. Coyotes har av någon anledning “fallit mellan stolarna”. De kommer bara ut till fältet om det är skadade människor involverade. Men vi var välkomna att jaga djuren och ta hand om problemet själva… Jag tänker inte anmäla mig som frivillig även om jag i vanliga fall brukar vara den som intresserat ställer upp och fyller på med nya erfarenheter. Jag stänger dörren och låser, trycker på garageknapparna så att båda portarna går igen ordentligt bakom bilen och jag till och med larmar när vi är hemma. Gatan har blivit tom på människor som promenerar och helt kattfri den senaste veckan…

Här kan ni läsa mer om vilddjuren:

http://en.wikipedia.org/wiki/Coyote

2 thoughts on “Vem lurar där ute i mörkret?

  1. karin stacksteg

    Har inte ni koll från er mysiga plats på verandan? Vi har precis landat kropparna i Lauderdale by the sea och ska ta drink med herrskapet Svanström

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s