Oljebyten och syltmunkar

Idag har jag fått äran att vara med om något nytt. Min bil var på väg att strejka, en textrad kom upp på skärmen och konstaterade trött att –antingen parkerar du bilen eller så byter du olja omedelbart! Efter ett kort samtal med servicemannen förstod han mitt dilemma och att det var akut och jag fick komma direkt. Toppen. Sagt och gjort, jag lämnade in bilen och satt mig i “uppehållsrummet” för bilägare. Där var det trevligt ordnat med kaffe, morgon tv och en hel låda med färska munkar av olika utseende och smak. Jag letade fram en bra hörna med en liten soffa, placerade mig och satte igång med min medhavda bok. Efter en liten stund kom en kraftig, med betoning på kraftig, asiatisk dam in och cirkulerade runt munkarna och tog en saftig, präktig syltmunk. Hon log och valde sig att sätta sig brevid mig. Vänligt att hon vill sitta vid mig men hela väntrummet var tomt och hon sätter sig lår mot lår. Besvärad stämning uppstår. Hon tar upp sin bok som visar sig vara en välläst Bibel och drar ett djupt andetag och börjar upplysa mig om innehållet. Hon ger mig ett referat av HELA rasket. Japp, jag känner mig lite trängd. Ber besvärat att jag ska få läsa min bok ifred. Hon kontrar med att äta en till syltmunk och fortsätter sedan med sitt referat. Efter vad som kändes som en timme står jag inte ut längre och ber henne fara och flyga och dra åt ******. Hon ler igen och tar en tredje syltmunk men nu är hon tyst. Bilmannen kommer och säger åt kvinnan att hennes bil är klar. Pust, jag kan andas ut och slappna av i låret.

image

5 thoughts on “Oljebyten och syltmunkar

  1. Kicki

    Vissa drar bara till sig konstiga människor; alltifrån kalkonhakspratande kvinnor till religiösa syltmunksätande kvinnor…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s