Köttgryteväder

Idag har det varit en dag i snöns tecken. Snön kom redan i morse, den dalade ner i stora flingor, men frågan var hur illa det skulle bli? Snö i nordvästra USA kan bli ett stort problem. Snön är ofta mycket blöt, tung och kommer ofta i samband med kraftig vind. Tung snö och vind är inte en bra kombination när alla elledningar är luftledningar, då blir det ju ofta strömavbrott och jättemörkt och kallt. Än så länge (peppar, peppar…) är allt lugnt hos oss men har hört från flera vänner som har kusligt mörkt hemma. Barnen hoppas på att skolan blir inställd imorgon så för deras skull så får vi hoppas på mer snö.  

IMG_0359 IMG_0361Hemma hos oss under eftermiddagen och nu senare på kvällen, än så länge är det ganska lite snö men iskallt.

Kallt och mörkt, vad passar bättre än en köttgryta a la “ta vad du har hemma”. Dagens middagstips från mig:

Nötkött, buljongtärning, rödvin, vatten, lök, purjolök, tomatpure, persilja, timjan, lagerblad, palsternacka, rotselleri, morötter, kantareller och så några färska brysselkål hittade jag i kylen. En finfin gryta som kokat i snart två timmar och som kommer att serveras med ris och haricot verts och självklart nybakat bröd och god morbier och brie. Jag rekommenderar starkt att dricka upp vinet som blev över efter grytan.

IMG_0360

God spis! Och vi hoppas att strömmen förblir på!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s