Picasso at SAM

Idag åkte vi äntligen in till Seattle Art Museum för att titta på Picasso utställningen. Vi har gjort några försök tidigare men det har varit svårt att få biljetter. Idag var vi och alla andra där, mycket folk och lite syre. Vi drog oss sakta genom rummen med de magiska tavlorna som flugit packade i bomull från Europa till Amerika. Vad ska man säga… Mannen jobbade hårt och mycket, många tavlor på kort tid. Många streck och penseldrag, i lycka och sorg, glädje och ilska. Mycket vackert men en hel del som är lite svårt att förstå, speciellt om man är nio år. Vi hittade alla våra favoriter. Och konstigt nog var vissa tavlor pyttesmå som jag trodde skulle vara stora och vissa stora tavlor trodde jag skulle vara små. Det är inte alltid som man föreställer sig.

Vi har precis avslutat middagen som idag bestod av en kalkon på 22 pounds. Vi hade fördelen att vara bortbjudna på självaste Thanksgiving i torsdags men vi kände att det var trevligt att tillaga en kalkon ibland. Det blev lite över till i morgon.

http://picassoinseattle.org/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s