Vem blir glad av frusen rösti när man bara vill ha Graveleijs senap?

Bättre en flaska sirap i handen än en låda sirap i Chicago. Jag hade inte jättetur på IKEA idag. Vad kan man säga, sortimentet på matavdelningen är rätt skralt och det blir bara sämre och sämre för varje år. Skrot! Viktigast av allt idag var vita stearinljus, ljus sirap, musli, sill och kanske till och med en julskinka. Sirapen fanns på ett lager i Chicago, musli kommer in under våren, vita ljus inom en obestämd framtid och i frysen fanns en enda heffaklump till skinka som såg allt annat än aptitlig ut. Jag kom hem med två burkar sill och en stor mängd dajm (samt en massa annat oplanerat som servetter och glasburkar). Men vem blir glad av IKEAs egen sill? Det luktar snål 8an! Konsums blåvita har ju sakta men säkert tagits bort och ersatts med bättre produkter men då gör IKEA om samma misstag. (Precis som ICA. Knasbollar.) Allt som ni gör kan vi göra bättre. Buu! Ut med IKEAs rösti och pizzaslice på fryspåse och in med riktig svensk mat! Jag har stor lust att göra som Sverker i TV, öppna en soptunna och ljudligt slänga i en påse frusen pizza och löjliga pastaälgar och samtidigt se myndig och arg ut.

IMG_0375

Snälla!!! Anställ någon som är både smart och som har en känsla för svensk mat.

ps Köttbullar, lingonsylt, sås och pommes frites är ingen svensk kombination att skryta med. Lär någon skala och koka potatis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s