Vad ska man hinna med innan jul?

Vad är egentligen viktigast innan jul? Är det att hinna med att handla alla julklappar innan lucia? Klämma in så många julkonserter som möjligt innan den stora dagen? Laga all julmat som alla i hela familjen önskar och vill ha? Göra sitt eget julgodis, rulla sina egna tryfflar och självklart göra mandelmassa från grunden? Få iväg alla tre barnen och mig själv till frisören? Köpa chokladaskar till brevbäraren, tidningsbudet, tandläkaren, doktorn, bilreparatören och för att inte tala om alla fröknar och tränare? Och samtidigt skriva något fyndigt och personligt till var och en på ett hemgjort, vackert kort. Viktigast kanske är att städa hela huset, polera möblerna, och hänga ut mat till fåglarna och de andra vilda djuren på gatan. Och självklart hinna skänka en slant till någon vettig organisation, åka med varma kläder till en kyrka eller härbärge och packa mat till skolans food drive. Samtidigt som livet går vidare och allt vardagligt ska göras och jobbet ska skötas?!

Jag har inte köpt en enda julklapp. Inte ens tänkt ut vad jag ska köpa. Men det brukar lösa sig till julafton. Inte heller har jag klämt in en enda julkonsert än, men jag har lyssnat mycket på musik i min egna lilla vrå. Jag har inte klippt håret sedan i somras och ej heller färgat kalufsen så det vackra grå tittar fram. Grått passar fint ihop med rött som är julens färg. Jag får väl rota fram en gammal röd julkavaj.

Vad ska man prioritera? Vad är egentligen viktigast? Jag vet faktiskt vad som är viktigast idag! Julfest ikväll med 60-70 glada och trevliga svensktalande kvinnor! Julmat, snaps och sång! Tjingeling!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s