Jag äter inte gröt

Klockan ringde 06.15 och det är lördag. Jag rullade ett varv och bestämde att Brjann fick gå själv på triathlon träningen. Jag borde ju förstått att jag skulle backa ur redan första gången, allt talar emot detta. 07.15 lördagar, tvåtimmars pass, simning, löpning och cykling. Jag simmar inte. Självklart kan jag simma men jag kan absolut inte crawla. Jag har gjort ett par försök och det inkluderade livräddning av mig. Det är något med andningen som gör att jag slutar andas. Dessutom äter jag inte gröt, ingen typ av gröt. Tränar man triathlon måste man äta gröt, det säger sig själv. Brjann kom hem darrig och nöjd. Han har beskrivit allt in i minsta detalj. Jag hade ju lätt fixat träningspasset utan gröt men problemet med 2 km crawl i öppet hav kvarstår.

Förmiddagen har ägnats åt att försöka städa. Jag gjorde ett litet nätt försök att komma fram med dammsugaren i barnens sovrum och misslyckades totalt. Inte nog med att det är stökigt, både sakerna och doften har börjat krypa mot mig i dörröppningarna. Bootcamp mamma plockade fram sin allra bästa och myndiga röst och påbörjade operation rensing. Jag hotade med att inga nya julklappar kommer att komma in över trösklarna på rummen om inte allt viks ihop, slängs och rensas innan lunch. Ett av barnen kontrade med att säga att vi har heltäckande på hela övervåningen och det finns inga trösklar.

Vi har nu suttit inne i garderoberna, slängt och lagt i 3 olika högar, kläder har bytt ägare och kläder har smugglats ut och gömts i garaget. Tre flickor genererar en stor mängd textil. Var kommer allt ifrån? Det konstiga är att ingen av dem har någonsin något att ha på sig?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s