Jag har absolut ingen välmöblerad oas

Jag läser helt maniskt svenska dagstidningar, varje dag, och om jag är hemma flera gånger om dagen. Självklart läser jag även amerikanska dagstidningar men på något sätt så är det väldigt trevligt med svenska tidningar, hemtamt och enkelt. Men vad är det som har hänt på bostadssidorna? Alla kända och okända svenskar har skaffat sig oaser i sitt hem. Den ena efter den andra beskriver att deras hem eller ett rum, en balkong, ett litet hörn i deras hem är en oas, där de samlar kraft och bygger på och fyller på energi. Fyller på energi?? Jag fullkomligt töms på energi när jag är hemma. I varje vrå ryms det energitömmande fält av saker som ska åtgärdas och göras. Det är travar av böcker, högar med tidningar, stryktvätt, post, sopåtervinning, träningskläder. Ni skulle bara se hur det ser ut i min oas så här lite drygt en vecka före jul. Jag ligger i soffan med fötterna på bordet och datorn i knät med en hörlur i ena örat, två barn ligger även de i soffan med varsin missmatchad filt. Ett barn sitter på golvet med en dator framför sig och gör läxa sedan tre timmar tillbaka, hela golvet är fyllt med papper, usb minnen, pennor, hoprullade och begagnade strumpor. Runt oss ligger det högar av papper, skjortor som ska strykas (vad hände med strykfri polyester), läxböcker och diverse skräp. Jag har dessutom prioriterat att göra två nya spellistor i stället för att stryka skjortor. Vi får väl helt enkelt säga att vår oas är i närheten av vår anskrämliga och alltför röda hörnsoffa i ena vardagsrummet. Här sitter och ligger vi och samlar kraft och energi för att ta oss upp för trappan för att gå och lägga oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s