Mitt liv byggs upp av lappar

Lite överallt i vårt hem ligger det lappar som någon i familjen har skrivit, viktiga lappar och ganska oviktiga lappar. Det är informativa lappar så som att marinaden fixad – tänd grillen, jag hämtar barnen eller handlat mat men behöver mer rödvin… Det kan också vara listor på saker som ska åtgärdas eller handlas, ofta skrivna av mig till mig. Ibland är det bara en lapp, några ord som alltid glädjer någon, eller några siffror som just när det skrevs ned sa något men som nu bara är några siffror…

Jag är en sådan person som skriver lappar till mig själv, jag upplyser mig själv om vad jag tänker och tycker, vad som ska handlas, tas med eller fixas. Ofta skriver jag lappar när jag gått och lagt mig och precis ligger i dvala, då får jag en snilleblixt, ofta riktigt smarta och genomtänkta saker som jag inte förstår något av när jag vaknar.

Dessa lappar hittade jag just idag vid min säng:

IMG_0440Enkelt – kom ihåg att ta med en vaniljmunk!

IMG_0441Lite mer klurigt och inte skriven av mig. Visade vara numret på batteriet som ska sitta i badrumsvågen som Brjann hoppades på att jag skulle inhandla.

IMG_0442En lapp skriven av S när vi städade garderoben förra året. Hon ägnade massor av tid att sortera vår garderob och kände ett behov att hålla koll på antal galjar och datumet. 

IMG_0444En lapp man blir glad av!

IMG_0446Lapp till mig själv. Litar inte riktigt på mitt minne tror jag. Bra att jag påminner om vatten, det är ju så svårt att få tag i.

IMG_0447Inte en av mina ljusare stunder, antagligen skrivet mycket tidigt på morgonen eller mitt i natten. Undrar om jag talar flytande franska när jag sover… smart, smart… japp, jag bjuder på den!

IMG_0450En komihåg lista av hundratals. Uppenbarligen kom jag ihåg att det var en sak jag inte kom ihåg. Och påminde samtidigt mig själv att att jobba på min mentala förlamning. Kanske borde jobba mer på min mentala hälsa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s