En otroligt lång dag går mot sitt slut

Jag vet inte riktigt vad jag har gjort idag som gör att dagen känns som om den innehållit 84 timmar, men äntligen sitter jag i sängen med ryggen uppe och sköter min korrespondans. Klockan ringde som vanligt vid 6.25 och sedan har allt runt mig varit i konstant rörelse. Jag började med träning som nu efter +14 timmar gör sig smärtsamt men tacksamt påmind i magtrakten i form av träningsvärk. Eller har jag kanske bara ätit och druckit för mycket? Igen?!

Ett barn missade skolbussen hem och jag hörde mig själv bli lite tvär på rösten när hon ringde hem. Jag hade precis kommit innanför dörren och skummade mjölk för en latte.       -Självklart hämtar jag, åker nu och är framme om 15 minuter. Luta dig mot gitarren utanför skolan så kommer jag. När väl var framme fick jag höra anledningen och då blev jag lite snopen och kände hjärtat svälla stolt. Hon hade hämtat blanketter och pratat med programansvarig för att söka in till Honors Society nästa skolår. Spontant! Utan uppmaning! Det är bra inför college. Som rektorn på vår skola alltid säger är det bästa betyget på “braighet”, när man gör något – without being asked. Vad har vi gjort för att få så ascoola barn?

Men ibland är det inte lätt att vara mamma. Hur man än gör så är det pinsamt. Man får inte gå för nära ett av barnen men en annan vill gärna hålla handen. I morse hade jag på mig en tröja som enligt ett barn var bergis 25 år gammal. Men en annan sa att hon alltid älskat min paljett tröja och hon ville inget hellre än att ärva den när jag har vuxit ur den. Och jag spelar musik i bilen alldeles för högt. Jag borde veta att när jag svänger in på skolparkeringen så måste jag sänka volymen och byta låt. Inga mammor lyssnar på Diddy Dirty Money. Men en annan höjer volymen ännu mer och sjunger med. Hur gör man då? Här är ett musikval som passar min ålder mer, eller?

Kvällen avslutades med lärarmöte här hemma. Jag kan inte minnas att våra lärarmöten i Sverige var så här bra med mat, dryck och prat. Jag gillar våra möten här bättre. Dessutom fick jag hjälp med disken efteråt. Vad har jag gjort för att få en sån schysst man?

Jag har ju alltid trott att jag är lite galen. Född under en sned stjärna, lite speciell, halvmysko på ett ganska bra sätt. Och äntligen vet jag att egentligen är helt OK eftersom jag erkänner att jag är lite knäpp…

“Insane people are always sure that they are fine. It is only the sane people who are willing to admit that they are crazy.” Nora Ephron

IMG_2651

Coola barn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s