Too spicy?

Idag hämtade jag mat från vår lokala thai krog igen. Jag vet att det är eländigt och otroligt slött men mellan alla hämtningar och lämningar fick vi inte ihop det idag, barnen och jag. Och bättre thai än pizza. När vi äntligen fick fram maten på bordet var klockan halv åtta och alla fyra runt bordet hade blodsockerfall och hungerchock. Då tar man det inte lugnt, då går pinnarna varma. Efter två, tre tuggor inser jag att jag mer eller mindre brinner i munnen. Maten är stark, så stark att ögonen tåras, jag blir alldeles kallsvettig och kokhet samtigt och näsan droppar som på en gammal farbror vid en busshållplats. Tänk att så små räkor i lite krispig basilika kan öppna varje por i hela kroppen på några sekunder.

IMG_0619IMG_0631IMG_0629

Nu kände jag medan jag fortsatte att äta maten med en pappersservett mot pannan att det måste finnas någon mening med stark mat. Varför skulle man annars äta stark mat? Och jag hittade hur många bra sanningsord på internet som helst. För att allt som skrivs på nätet är ju sant, eller hur?!

Här är några fördelar med stark mat som jag kunde summera efter att ha klickat runt:

  • Bättre cirkulation
  • Man sover bättre
  • Bättre matsmältning
  • Bra för hjärtat
  • Förbättrad andning
  • Motverkar förkylningar   
  • Motverkar depression
  • Viktminskning

Hur kan man inte äta stark mat när man ser alla sanningar och visdomsord som internet har att erbjuda? Jag känner ju absolut att andningen blev strålande, hjärtat pumpade kraftigt, näsan rensades. Jag är alldeles varm i hela kroppen så att cirkulationen måste ha påverkats. Och visst känner jag mig ganska glad, faktiskt inte det minsta deppig. Det återstår att se om jag kommer att sova bra i natt. Nu ska jag svalka mig med en kopp te.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s