Våren är här men var är mannen?

Här sitter jag och pustar ut och lyssnar på Ravel’s Bolero. Jag har hunnit med mycket och har mer på schemat. Vi har ett par dagar ledigt från skolan och barnen droppade ner från övervåningen med steg sega som hemkokad kola. En efter en har de sjunkigt ner i soffan och tittar med trött blick mot den delen av rummet som tvn står vid. De har omgivit sig av tuschpennor, papper och diverse ritprylar. Som vanligt om de får någon timme tillgodo. Mitt schema idag har egentligen bara fyra stora punkter, blodprov, städning, träning och IKEA. Jag har delvis kryssat av de två första. Vardagsrummet har fått sig en genomgång och delvis köket. Jag försökte involvera barnen redan igår men upplevde ingen vidare entusiasm. Men dagen är ju inte slut än. Det här med att hjälpa till i hemmet är inte våra barns starka sida. De tycker att det är enklare att stänga dörren till garderoben och köpa nytt. Jag brukar kommentera att deras vänner hemma i Sverige lagar mat, städar och promenerar med sina husdjur, cyklar hem själva osv Barnen brukar konstatera att det är synd om dem och att det är dåligt med take out mat i Sverige så de har väl inget val. Jag vet inte riktigt vad vi har gjort för fel men de kan om de vill. Detsamma gäller maken, men det är väl mer tidsbrist för hans del. Han kom hem från San Fran och försvann till city. Som en virvelvind. Jag ser att väskan ligger öppen i sovrummet och tvättkorgen fylldes på med svart och blått. Sen var han borta igen. Och jag kan se resterna i vardagsrummet i form av bland annat sladdar:

IMG_0634

 

Jag väntar på våren. Solen skiner lite oregelbundet och omväxlande. Regnet kommer som pausmusik när solen går i moln. Jag gör mitt bästa för att skynda på känslan av sol som värmer och blommor som knoppas. Hyacinterna har kommit fram i rabatten men kryper ihop framåt kvällen i väntan på varmare väder. Jag har fixat vårens färg på tårna så nu är det bara ett par nya sandaler som saknas att matcha med dunkappan. Stylish, eller hur, matchar den snygga tejpade foten… som ska få komma ut på grönbete i dag. Löptest nummer 2. Löptest 1 resulterade i 5 dagars vila och högläge. Men när man fått nyfilade och masserade fötter och lackade tår så kan det ju bara gå bättre.

IMG_0635

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s