Varför bara en?

I Shanghai får man numera bara ha en hund per hushåll. Det är en mer än vad vi har. Vi är frivilligt hundlösa. Vi önskar ju lite i hemlighet att våra grannar skulle vara frivilligt hundlösa också. (Vi har däremot vilda kaniner under studsmattan.) 

På något sätt så gillar jag inte lagstiftning och förbud. Vem som helst ska väl kunna få vara crazy cat/dog lady och ha 12 hundar som luddar och släpper hår. Det är väl var och ens eget beslut? Problemhundarna som springer lösa på gatan kommer ju inte direkt frivilligt lämna in sig hos stadens hundfångare.

Kina lagstiftar om enhundshushåll – DN.SE

Det finns ju så mycket annat viktigt att lagstifta om i stället för enhundshushåll. Föräldraledighet, semester, sjukförsäkring, bilskatt, vägskatt, innehav av av både det ena och det andra… Jag tycker att semesterlagen här skulle skrivas om. Minst 6 –7 veckor borde vara standard. Det är så lite tid och så mycket att göra. Speciellt för mig som inte har någon semester alls… Jag undrar egentligen hur jag klarar mig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s