Vad gör man när allt är kaos?

Nu är det ju inte så illa som det låter, eller det beror ju på hur man ser det. Jag kom hem från träningen i morse och fann hela huset i något slags postpartymode, efter en helt vanlig tisdag. Jag var på bokklubbsmöte och fick god mat, gott vin och en trevlig stund med härliga svenskor. Hemmet förvandlades snabbt till en krigszon. Tallrikar, glas, skålar, kläder, väskar, tidningar… överallt. Hela biljardbordet är täckt med post, handväskor och en stor dunkappa. Eventuellt ligger det nytvättade skjortor under hela härligheten. Det står papperskassar fulla med återvinningssopor runt köksdörren. Tulpanerna på köksbänken ålar sig ner mot granitskivan i hopp om att hitta vatten eftersom någon har glömt att fylla på vasen som är snustorr. Dammsugaren står mitt på golvet, lite lätt dammig och jag tror jag ser spindelväv börja trassla sig in runt slangen. Mitt i allt detta står strykbrädan med strykjärnet stelt och kallt på ena sidan, redo att hettas upp. Pust, vad jag känner mig välkommen hem. Nu borde det enda rätta vara att hugga tag i eländet men så lätt är det inte. Det finns så otroligt mycket annat att göra. Som att ringa ett samtal till sin syster på 49 minuter, sätta en deg på jäsning, ta en dusch och äta lite rökt lax och äggröra. Men jag är ju inte hur hopplös som helst, tulpanerna fick först en skvätt vatten. Och imorgon ska jag antagligen börja feng shuia livet i hopp om att hitta ner till den rena tvätten att stryka som ligger täckt under all post. Det enda stället som fortfarande är brukbart i hemmet är zonen runt Juran, tack och lov. Jag tror minsann att det är lattedags!   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s