Ohälsosamt bakande och trädgårdstomtar

Plötsligt händer det att jag börjar ägna mig åt ohälsosamma handlingar i form av bakning. Jag bakar ju ganska ofta, i alla fall några gånger i veckan. Det är oundvikligt eftersom det inte är så stort utbud på gott vetefritt bröd till S. Så kommer det en kväll som denna när barnen tittar på film och jag får kryp i benen. Jag tänker att jag kan sätta igång en deg så jag får röra lite på mig och helt plötsligt bakar jag till smöret och mjölet tar slut, det är enda stoppet. Benen slutar desfinitivt att krypa efter ett par timmar på stående fot och samtidigt har jag sett på barnens film med ett halvt öga eftersom vårt tvrum sitter ihop med köket. Nu är mjölet och smöret slut. Resultatet blev helt vanliga kardemummabullar x 50, fyra frukostbröd samt 20 glutenfria chocolate chip kakor. Några av bullarna har redan försvunnit ner i min omättliga mage.

IMG_0717

Söndagen har försvunnit med en blinkning. Jag for in till stan och jobbade lite, tjejerna sov länge och gjorde läxor under tiden. Efter det vände vi våra bleka ansikten mot solen en stund och sedan gick vi på bio när solen försvann. Jag kan lugnt säga att jag känner mig mätt på tecknad film. Det är nästan svårt att hålla sig vaken i en och en halv timme när man blir road av animerade trädgårdstomtar.

Vi fick lite försommarkänsla idag, slog på grillen och flippade några burgare. Efter maten var det så varmt och ljust att vi kunde gå ut en stund och lite förstrött kasta en boll till varandra. Äppelträden börjar slå ut och jag tror att magnolian är på gång. Nu vill vi ha sol varje dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s