Konsten att äta rätt

Kostråd finns det ju hur många som helst av och det är ju ganska lätt att förstå att man ska avstå det ena eller det andra för att må bra. Och vem som helst kan ju förstå att det kan ju vara vettigt att hoppa över tredje biten av brieosten. ostbågarna eller den andra bullen om man vill hålla vikten… men det är ju det som är så svårt. Jag vet ju hur kroppen funkar men nog sitter jag där och knaprar i mig både det ena och det andra på lördagkvällen, eller egentligen varje kväll om jag ska vara ärlig. Jag måste säga att jag beundrar dem som håller måttet i alla lägen. Det gäller att vara viljestark. Kalorier in – kalorier ut, hur svårt kan det vara… Äter man mycket måste man springa jättelångt.

Hemma hos oss har några ofrivilligt fått nya kostvanor. S blev allergisk mot det mesta för lite mer än ett år sedan och vi har sedan dess ändrat det mesta. Hon äter helt vetefritt och sojafritt, nästan glutenfritt, men kan återigen äta lite mjölk och ägg i maten. Det mesta av frukt mår hon riktigt pyton av men äter ganska mycket grönsaker. Jag försöker ofta få henne att göra “undantag” och prova lite men börjar förstå att det inte är så kul. Hon påpekade idag att hon åt en krutong för ett par veckor sedan och tillbringade sedan 3 timmar i badrummet. Vissa frukter och grönsaker gör att hon sväller i halsen och munnen och då är det ju inte så svårt att avstå. J har alltid haft riktigt trista eksem på armar, ben och ibland i ansiktet. Sedan några veckor har även hon tagit bort allt gluten. Idag kom vi bara på helt appropå att hon inte hade några eksem. Inte ett enda ett. Inga sår, inget blod, inget kliande, ingen kräm. Helt otroligt vad maten kan göra underverk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s