och så väljer jag en bilförsäljare från Spokane…

Idag fick jag ett uns av dåligt samvete av flera anledningar. Jag har gett upp, tystnaden infinner sig riktigt aldrig, och därför pluggat in eget oljud och missat ett antal samtal på mobilen. Därav det första dåliga samvetet. Några små tioåringar dansar/sjunger Taylor Swift och Michael Jackson på TVn och dess tillbehör. Nu har jag gett upp för idag, det blir för mycket efter ett tag även om musiken är tilltalande. Tolfte gången tar det stopp, jag tyar inte mer. Jag väljer numera min egen musik i mina öron. Jag hasar runt i köket, bakar lite kakor och lyssnar på Winnerbäck och ser gänget göra sina höftknyck och armböj Michael Jackson style.

Tidigare idag ringde det i vanliga hemtelefonen. Konstigt. Vem ringer till det numret så här dags, efter Sverige-ringar-tiden? Mamma, pappa och några andra från Sverige ringer under förmiddagstid om det inte har hänt något förfärligt förstås. Självklart ringer det också några försäljare som man försöker undvika genom att titta på callerID. Första åren hade jag svårt att få till den där vänliga men bestämda tonen som man behöver om man ska be försäljare fara och flyga på ett snällt och effektivt sätt. Bara för att jag i en bråkdels sekund trodde att det var något riktigt viktigt så glömde jag bort att kolla om det var ett 800 nummer och svarade. Det var en kvinna som ville ha pengar och säkert till något otroligt bra och välgörande ändamål om jag hade lyssnat. Hon frågade efter Lena(vilket är mitt mellannamn, Lena Charlotte). Sen vet jag inte riktigt vad som hände för att jag bara drog till med något… Nej, hon är inte här. Hon träffade och förälskade sig i en bilförsäljare från Spokane och de har nu bilat ner mot California. Jag har inte en aning när hon kommer tillbaka. De skulle försöka börja odla ekologiska grönsaker i värmen. Jaha, tack då och önska henne lycka till om du hör av henne. Ja, tack det ska jag…. Och fy vad jag fick dåligt samvete… men jag hade verkligen ingen lust att skänka pengar just idag. Men hur sjutton kunde jag välja en bilförsäljare från Spokane när jag hade chansen??      

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s