Hur viktigt är det vad man heter?

Är du nöjd med ditt namn? Jag kan inte direkt påstå att jag gillar det amerikanska uttalet av Charlotte, men det svenska är helt OK. Fram till jag var 15 var det nog ingen som någonsin sa Charlotte till mig utan då var jag kort och gott Lotten. Lotten lever kvar bland de som känner mig sedan dess och hemma är det ingen som kallar mig Charlotte. Jag tyckte att Lotten var ett eländigt namn när jag gick på högstadiet men nu skulle jag nog inte ha något emot att bara heta Lotten.

Det är ju inte helt lätt att komma på bra namn till sina barn. Det gäller att hitta namn som passar in, som håller hela livet och passar i alla sammanhang. Det är ju inte roligt om ens barn känner sig udda på grund av sitt namn, det kan vara jobbigt nog att växa upp ändå. Våra barn har ju hunnit heta sina namn ett tag och jag känner mig fortfarande nöjd med valen av deras namn och jag tror att de också är nöjda.

En familj i Israel har döpt sina barn till Pie och Like av olika anledningar. Läs mer om det här: Döpte dottern efter Facebook – DN.SE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s