En riktigt lyckad lyxcamping

Hemma igen, tillbaka till basecamp för ompackning. Vi har haft några extremt bra dagar med vackra vyer och trevligt sällskap. En bra midsommarhelg med andra ord. Vi for ut med färjan från Anacortes till San Juan Islands. Rakt ut i Stilla Havet där valarna bor. Det började bra med växlande väder men mest uppehåll. Valarna hälsade oss välkomna ut till havs genom att visa sig redan inne vid fastlandet nära Anacortes. De simmade bredvid färjan. Vad är oddsen för det. Efter en liten biltur från Friday Harbor kom vi fram till vårt resort. Japp, ingen campingplats denna gång. Vi bodde i härliga canvastält med trägolv, bäddade sängar och privat grillplats, Karen Blixen hade varit avundsjuk. Lagom till burgarna lades på grillen kom solen fram och vi midsommar skålade med goda vänner med utsikt över en liten, vacker sjö när solen sakta gick ner. Under kvällen anslöt resten av sällskapet med glada miner och stor packning. Vi stupade i säng efter en bra men ovanlig midsommarafton. Det var lite kyligt om näsan men alla vaknade varma och hungriga till solsken på lördagen.

På midsommardagen packade vi alla fyra bilarna och for mot Roche Harbor. Det visade sig vara en liten pittoresk hamn med enorma båtar som stod polerade och redo at erövra världen. Vi promenerade ut på stora bryggan och drömde oss bort en stund. En lyxyacht  och ett litet vattenplan vore ju inte helt fel, då skulle man ju kunna flygpendla mellan Eastside och Stilla Havet. När vi hade drömt klart åkte vi till Friday Harbor och åt lunch, en krabburgare som jag inte kommer att glömma. Nu äntligen bar det av mot valarna. Vi behövde inte direkt leta utan drog oss upp mot Lime Kiln Point State Park och var redo med våra kameror. Vi möttes av makalös natur och mängder av valar som simmade och sprutade vatten framför oss. Fantastiskt! Havet och himlen var alldeles blå och valarna kolsvarta.

Nöjda drog vi oss tillbaka till campen och badade och åkte lite båt innan det var dags att tända grillen. Det blev en lång kväll framför brasan och sedan kurade vi in oss i vårt lyxtält för en sista natt. Nu är vi hemma igen men är helt övertygade om att vi snart åker tillbaka till vackra San Juan Islands.

IMG_5733

IMG_5807

IMG_5748

IMG_5759

IMG_5835

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s