Tältdags

Packa, packa, packa men först till gymmet för ett sista pass innan kroppsplågeri iform av tältning. Vi ska ut och tälta. Det låter alltid som en jättebra ide några månader innan. Ofta sitter man tillsammans med några vänner efter en god middag och pratar om hur trevligt det var vid sista campingen tillsammans. Det är klart vi ska göra det igen! Sagt och gjort. Bokat och klart. Nu är det några timmar till avfart och nästan inget är packat. Sovsäckar, madrasser, vatten, tändstickor, ved, tält, EpiPens, kött, mjöl, ägg, kortlek, grillpinnar… you name it, allt ska med. Här pratar vi äkta camping. Här tar vi inga genvägar. Och självklart har det varit en vecka då vi har haft hundra saker bokade och ingen kväll hemma. Det blev en sen kväll igår och bara några timmars sömn. Stelfrusen gick jag och lade mig efter en bilfärd hem från ett möte utan tak på bilen, några plusgrader och kolsvart. Idag ringde klockan 5 och jag kostade på mig att dra mig i 5 minuter. Kolsvart, kallt och ruggigt. Nu är espresson svald, flingorna nersköljda med en GoodBelly. Må det bära eller brista, packningen får vänta i 2 timmar. Nu bär det av till gymmet för uttröttning. Det gäller att trötta ut sig själv ordentligt så att det går att somna platt på rygg ikväll, i sovsäck, i tält, i vildmarken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s