Molten Brekkan och blek om nosen

Onsdag kväll i förorten. Middagen avslutades 21.10 efter över en och en halv timmes babbel. Vi har pratsamma barn som pratar om skolbusskompisar, vanliga kompisar, kläder som bara måste köpas, kommande tävlingar och lördagsaktiviteter. Vi ska gå på triathlonparty i helgen. Avslut på säsongen. Sallad och kött, öl och vatten… och eventuellt lite sportdryck. Molten är självklart med. Vår nygamla familjemedlem Molten. Varje morgon väcker jag de två äldre vid 6.30. Molten vaknar först och han brukar höras ganska snart, studsande mot väggen eller taket. Efter några minuter hör man Molten studsa ner för trappan och sedan kommer Johanna sakta hasande. Molten har det lite förspänt, han behöver inte klä på sig. Träffa Molten:

IMG_1094 

Molten är Johannas volleyboll och bästa vän. Han är där Johanna är. När hon är i skolan ligger Molten hemma, deprimerad och kall. Två minuter efter att bussen stannar har Molten fått den första studsen och sen är han igång till lampan släcks vid 23. Molten har från och med idag fått efternamnet Brekkan och status familjemedlem och är säkert  snart innehavare av ett Green Card.

Igår la jag en liten ansiktsmask på lilla facet. 5 minuter av inkletning och sedan 7 dygn av skönhet. Så var det lovat. En gång i veckan är det bra att upprepa insmörjandet. Kletet var av samma kvalisort som jag brukar använda morgon och kväll i form av creme. En bra sort som går att inhandla på Apoteket i Sverige. Då måste det ju bara vara vänligt mot mig och miljön. Det trodde jag. När jag hade smetat klart tvättade jag ansiktet med hjälp av en tvättlapp. Tvättlappen blev sedan liggande på kanten till handfatet. Imorse möttes jag av en något fläckig tvättlapp. Den var från början turkos men är numera halvt vit. Hela tvättlappen hade bleknat och såg inte så spännande ut längre. Jag tror att jag skaffar en annan mask till nästa veckas inkletning. Inte undra på att jag ser lite blek ut om nosen.

IMG_1093 

Nu ska jag och Molten titta lite på X-factor och äta en bulle innan jag plockar fram morgondagens lunchväskor och träningskläder.

Igår bakade jag 60 kardemummabullar, idag är siffran nere på 40. Två i familjen är glutenintoleranta så det betyder att 3 personer har ätit 20 bullar på ett dygn. Jag är en av dessa tre. Det känns lite…okontrollerat… Samtidigt bakades 24 glutenfria kakor. Det finns 5,5 kvar. Jag frågade vem sjutton som hade ätit så många kakor. Jag åt en halv, pep Molten.

IMG_1092

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s