Första advent

Första advent och det doftar pepparkaka och lussebullar i köket och regnet öser ner utanför köksdörren. Det har varit Thanksgiving i dagarna tre och idag börjar vi på nytt med advent och jul. Vi har haft en lugn helg utan fotbollsmatcher och klättringstävlingar. Brjann och jag har hunnit med några gemensamma träningspass under tidiga mornar när barnen sovit sött. Igår innan solen hade gått upp hade vi triträning som avslutades med 12km kuperad terränglöpning. Vi höll samma tempo, sida vid sida, och hann prata på en hel del första halvtimmen, sen blev det hyfsat tyst. Backarna växte på oss, löven kändes som lim på stigarna och torrheten fastnade i halsen. Det var otroligt nog uppehåll och nästan blå himmel. Himlen var ljusgrå så då räknas den som blå här. Regnet har hällt ner sedan förra veckan så att det faktiskt var uppehåll i flera timmar kändes extra lyxigt. Det var min permiärtur ute sedan maran i första veckan av oktober. Min vad strejkar fortfarande och det verkar inte som det ger med sig. Jag har gjort mina löpturer på versaclimern och några kortare försök på löpband och det verkar ju som flåset har hållt i sig. Som det känns idag så måste jag nog återvända mot climbern igen. Jag ska snart börja ladda inför våren. Nya mål och nya utmaningar. Leran ligger djup i skogen så det blir nog till att plocka fram cykeln och regnkläder i veckan. Brjann laddar också om, nu är det snart dags att lägga i en högre växel och sätta fart.

Idag blir det en tur till klubben. Vi är sex (plus en kompis) med lika många viljor och några som har flera viljor. En vill bada, en sitta i fiket framför brasan, en spela squash, två spela volleyboll, en spela lite basket och sedan är det två föräldrar som försöker dela upp sig bäst det går. Jag vet att jag inte är välkommen i poolen om det enbart är jag och Sofielicious. Jag är är urtrist att bada med. Men jag försöker verkligen, skuttar runt som ett sjölejon, plaskar som en rocka och fryser alltid som en pingvin innan det ens är halvtid. Då glider jag mot bubbelpoolen och då är det ju omöjligt att ta sig tillbaka i den vanliga poolen som är lika kall som en Corona på stranden i Mexico. Vi får se hur det går och var vi hamnar i huset. Nu är det uppladdning inför volleyboll säsongen… på onsdag smäller det. Första träningen och nervositieten dallrar som en aura runt vissa här hemma.

Ikväll är det av mot Bellevue och årets första Snow flake lane, trummor, pingviner och julmusik.

IMG_1242IMG_1243

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s