När livet regnar förbi

Torsdag betyder “träffa Anna och springa dag”. Jippi! Regnet väckte oss imorse, dropparna bildade pölar redan uppe på himlen, straxt under molnen och föll sedan ner i hinkvis. Så går det till i Washington, staten där regnet uppfanns. Så är det. Vattnet la sig som en stor pöl redan på köksgolvet efter att jag fyllt min Camelback. Slangen måste ha glidit ur och en liter vatten spred sig sakta över golvet. Golvtvätt på morgonkvisten.

Jag blev upphämtad när barnen blivit avlämnade och sedan bar det av till dagens park, St Edvards State Park med orienteringskartorna i högsta hugg. Turligt nog finns det parker med fasta banor och det är bara att skriva ut kartorna och skubba iväg. 20 fasta kontroller i park-och skogsmiljö. Lätt som en plätt men det är bra träning. Jag tror inte att det är kartläsningen som den största utmaningen för oss utan mer brännässlor, lera och björnbärssnår. Och så klart att andas in och göra smarta val när man kommer bort sig.  Det går inte att göra många avsteg från stigarna utan att hamna i brännande snår. Idag fegade vi ur lite och konstaterade att vore det tävlingsdag så skulle vi bita ihop och klättra uppför i brännässlorna men vi tog den långa vägen runt för att slippa. Det var en hel del lera igen men också en hel del vatten som tvättade av skorna på vägen hem.

skor

Hemma igen och nyduschad och nyäten. När det kom till efterrätten valde jag mellan moroten och morotskakemuffinsen. Jag valde den mer lättuggade varianten.

morot

Ingen rast ingen ro… lagom till att håret har torkat funderar jag nu på när jag ska simma. Jag tror att jag ska skolka från simningen idag. Det räcker med att sätta på sig tillbehören eftersom regnet fortfarande häller ner.

simmare

Simma lugnt! Och happy torsdag önskar blåvalen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s