Varför??

Så många funderingar och så får svar. Varför är cheddarosten orange? Det var dagens sista fundering lördag natt. Sofia och jag låg och funderade på orange ost när det var sovdags, alldeles för sent, mitt i natten efter baluns och lördagen hade blivit söndag morgon. Det är ju egentligen enkelt att svara på. Det är ju färg, osten färgas orange. Det som kanske är mer spännande att ta reda på är ju då varför. Varför väljer man att färga osten orange? Jo, för att under sommar månaderna betar kossorna utomhus och får då i sig mer gräs och annat naturligt och då blir mjölken mer gulaktig. Och genom att färga osten orange så ska den se mer lurigt, vårig och naturlig ut. Pyttsan! Finns det något mer osmakligt för ögat, det lurar ju inte direkt gommen.

En annan fråga som gror är när börjar uppladdningen för nästa mara, maraton nummer 3, den bästa hittills? Nu är jag proffs, nu vet jag hur det går till. Det lutar åt Skagit Flats i september eller favorit i repris, Portland i oktober. När börjar jag trycka upp milen och dra ner på allt annat? Eller ska jag bara rulla på i samma tempo med 2,5 – 5 mil i veckan varvat med 3-5 timmar styrka och några timmar cykling?

Varför flyger det så mycket cottonflowers i luften i år? Varför verkar det som om det är många fler ekorrar på vår gata i vår? Varför tar maten slut i kylen? Varför måste man tanka bilen varje vecka? Och varför, varför tog kaffet precis slut?? Och var ligger egentligen landet där man böjer bananerna?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s