En full kontainer

Det börjar ljusna, både på himlen och i huset. Vädret har varit minst sagt ostadigt även om jag inte behöver bekymra mig om det just nu. Huset börjar bli tomt och allt ljusare. Igår fyllde jag en kontainer till bristningsgränsen. Med vad vet jag inte riktigt, jag trodde huset var mer eller mindre tomt. Men det är fortfarande inte tomt. Det är långt ifrån tomt. Ju mer vi rotar runt desto mer inser vi att hyresgäterna förstört. En spännande upptäckt igår var när jag tog mig upp på vinden och stegen i vindsluckan hade blivit demolerad. Väl uppe möts jag av ett berg av skräp. Allt de velat bli av med som gått sönder har de bara kastat upp på vinden, köksprylar, bokhyllor, badrumsmattor… För några år sedan frågade de om de fick packa ihop alla våra böcker och ställa upp på vinden och det tyckte vi lät helt ok. Jag hittade alla böcker igår, uppkastade en och en, utspridda över halva vinden. Jag fick slänga allt. 8 bokhyllor fulla med böcker rakt i kontainern. Inte kul!

Pappa har målat tak och väggar i flera rum och idag blir det tapetsering för honom. Själv ska jag ta en paus från rensingen och måla tak.

Barnen har börjat landa. Tårarna har slutat trilla när de kommer förbi och de har stillat det värsta kompisbehovet. Nu kan sommarlovet börja för dem.

IMG_0132

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s