En ledig dag

Idag tog jag ledigt från husjobbet och drog iväg med barnen och några till mot Härjarö för att jaga solen. Hemma tapetserade pappa köket och fortsatte outtröttligt med renoveringsjobben. Vi hade tur med vädret idag! I Uppsala verkar det ha regnat mycket men vi hade strålande sol och riktigt varmt. På  väg dit hoppade jag av vid fruktodlingarna och sprang sista biten. 10 km landsväg var ju inte så kul men omgivningarna var vackra och fälten gröna, gula och ibland linblå. Solen sken aningen ilskt på den bleka kepslösa pannan.

IMG_1811

 IMG_1810

Nu börjar jag närma mig och man kan faktiskt ana lite vatten mitt fram mellan träden.

IMG_1813 

Väl framme sken solen från en klarblå himmel. Vattnet blänkte och var faktiskt riktigt badbart med grader upp mot 18-19.

Efter en hel dag vid vattnet har vi bleka Seattlebor blivit hummerfärgade. Och bäst allt var nog att vi var helt ensamma på hällen idag. Vi började med korvgrillning och hann sedan med både en och två koppar med kaffe. Där satt vi och blickade ut mot evigheten och funderade på hur vi skulle kunna korka solen och underbartskänslan för att spara till trista novemberdagar. Vi kom fram till att detta är vår absolut bästa plats på jorden och precis här skulle vi vilja ha en liten stuga med bara det allra nödvändigaste och inget mer.  Sen tog dagen slut och vi åkte mot regnet igen.

IMG_1815

IMG_1819

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s