Old-gammal som gatan

Inte ett uns blått på himlen idag. Regnet är här för att stanna.  Och det känns ju mysigt. Nu är det höst.

Det låg en liten död mus framför vår ytterdörr när jag kom hem. Fötterna pekade rakt upp mot taket och nos-näbben hängde lite på sidan.  Vad betyder det? Har grannarna lagt en mus framför vår dörr? Eller var det en fågel? Eller en katt? Jag röstar bort katten. Katter går inte fritt här i vildmarken. Nu ligger musen i rabatten och väntar på en hederlig begravning vilket den kommer få så fort vi har tid. Men just nu ligger den med fötterna upp mot himlen och jag tittar på den stackars skogsmusen varje gång jag kommer hem med min tomma kaffekopp som varit full några timmar innan.

Efter en helg av både det ena och det andra vaknar jag fullkomligt ledbruten. Jag har inte tagit ett löpsteg. Är det åldern? Efter en snabb titt i spegeln inser jag att något har hänt. Det är en slags kombination av rynkor, behåring, blekhet och ungdomsfinnar. Är det då här det ska bli, är det så här det känns när man är medelålders? Jag blev raskt tvungen att slå upp gammal/old på urban dictionary där allt är påhittat med ändå ruskigt sant. Det visar sig att jag är slut som artist, helt utan framtidshopp.

Old

1) Aged. Can be referring to something alive or nonliving.
2) Outdated.
3) No longer funny.

eller

Old is when its more expensive to buy the candles, than the cake to put it on.

Jag är alltså outdated, slut som artist, finito. Trist!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s