Välkommen höst!

Skolstart och regnrusk, blöta skor och fruset in till benmärgen. Idag var det höstens första skoldag för alla barn på Svenska Skolan i Seattle. Finfina barn som förväntansfulla kom till parken i Redmond för att träffa sina nya klasskompisar och fröknar. Eller var det kanske fröknarna som var mest förväntansfulla och pirriga? Det brukar vara solsken och varmt när vi intar årets första korv med bröd och går tipspromenad. I år dundrade himlen lite, gjorde lite oväsen precis när vi började. Regnet småskvätte lite men de värsta skurarna verkar ha stannat runt omkring parken. Vi klarade oss från att bli genomdränkta och satte oss i bilarna hyfsat torra. Några nya gluggar där det suttit framtänder fick jag se och nog hade nästan alla vuxit minst en decimeter över sommarlovet.  Välkomna tillbaka till ett nytt år!

Det har varit en tuff vecka för skolbarnen här hemma. Inte mindre än tre bortamatcher under förra veckan och vi åkte så långt som till Whidbey Island för ett av mötena. Långa kvällar och tuffa möten. Middag har intagits framåt 10 tiden på kvällarna och läxorna har gjorts efter det. Det är ett hårt liv för highschool barnen som har många ömmande kroppsdelar efter veckan. Nya tag och ny vecka! Go Kangs!

Ett nytt år med nya äventyr har jag framför mig. Tack alla för meddelanden och hurrarop på min födelsedag igår. 365 dagar till nästa är ju en hel evighet. Kan bara meddela att jag känner mig äldre än någonsin. I fredags rullade jag runt på mina rullskidor längs vattnet när jag blev överraskad av en lös hund som var lite närgången. Jag tog ett steg åt sidan och hamnade i gruset. Där var det tvärnit och jag satte mig platt på rumpan. Och inte faller man lika mjukt på asfalt som på snö så svanskotan har fått sig en törn. På’t igen bara, jag planerar att rulla vidare nästa vecka. Jag är tacksam att vi har en mjuk soffa och mjuka kuddar hemma.     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s