Thanksgiving och Advent

Det var ett tag ses sist. Vi har firat Thanksgiving, Första Advent och några dagar emellan. Minusgraderna försvann lagom till advent och man kan tro att det är vår. Gräset är grönt och luften är fuktig. Allt är egentligen som vanligt. Barnen går i skolan och efter det är dagarna fyllda av körningar norr och söder. Klättringen har tagit fart på allvar, volleyboll säsongen har startat upp långt upp i norr och allt annat rullar vidare. Det var uttagningar för årets nya lag förra helgen och det är alltid en tårfylld historia. Vår spelare fick plats precis där hon önskade men hade väl hoppats på att några fler kompisar skulle haft samma tur. I slutändan blev det bra och vi skjutsar på upp till Lynnwood-Mukliteo. Spelaren är också en övningskörare som blir allt mer varm I kläderna. Lite otur hade hon I fredags när hon körde Jeepen I godan ro så blev det akut punka, tvärplatt på bakdäcket. Men det löste hon finfint med co-captain pappa. Det byttes däck vid sidan av vägen och sedan körde de vidare.

Onsdagen var halvdag för skolbarnen så jag fick förnämligt lunchsällskap. Redmonds längsta pommes frites intogs av mig.

photo 2

Självaste kalkondagen avlöpte finfint. Det blev en trevlig kväll med goda vänner på besök. Vi åt kalkon ända fram till igår, då gav vi upp. Vi lyckades nästan avverka 13 kg fågel på tre dagar.

Black Friday, den löjligt stora shopping-rea dagen, höll vi oss så långt borta från affärerna vi bara kunde. Det blev filmkväll hos oss. Morgonen inleddes med ett Turkey Blast pass på gymmet. 90 minuter, 90 personer I grupp. Svettigt, underhållande, tungt men ganska skönt efter.

Lördagen förvann av bara farten. Jag var som vanligt och knatade med kompisarna på berget tidigt innan solen kommit upp.

photo 1

Idag var det fuktigt och varmt, nästan 10 grader. Jackan åkte av och på, skorna blev lerigare och lerigare. Finfin morgon som avslutades med en kopp kaffe på Starbucks. Bra lördagsritual. Framåt kvällen dukade vi bordet igen och umgicks med några godbitar. Trevlig kväll med lite bubbel.

Och så blev det söndag… Hela helgen har passerat och det var ledigt från jobbet-skolan idag. Sovmorgon på en söndag, det är inte ofta det händer. Vi tände adventsljus och kokade lite glögg. Funderade på läxorna och tittade lite på tv. Stökade runt lite och kom på att sirapen var slut. Det blev en tur till Ballard med Sofia. Sirap, svartvinbärssaft och lite lakritspipor i korgen. Hejhej till norrmännen i affären. Vi körde vidare till U-Village och åt nudlar med slurp. När vi ändå var där promenerade vi runt lite och vips så hade hela eftermiddagen försvunnit. Och nu är det kväll och glöggen är uppdrucken och det första minijulbordet uppätet. Köttbullar, Jansson, sill och ostsmörgås till middag och en julöl till det. Nu väntar vi bara på att snön ska komma så det ska kännas som december.

I morgon är det måndag igen och då börjar vi om…

2 thoughts on “Thanksgiving och Advent

 1. Ja, visst är det mysigt med adventstiden.
  Hos oss har den präglats av julmarknad på Skansen, med tillhörande julkonsert i Seglora Kyrka, där min systerdotter sjunger varje år, och riktig blåst.
  Ingen snö så långt ögat kan nå….
  Ha en fortsatt mysig adventstid och hälsa the co-captain så mycket.
  Kram Carina

  1. Hej Carina,
   Julmarknad låter mysigt. Här är det mest ljusslingor x 1000 och julmusik som gäller. Ha det så bra och hoppas att ni får lite snö och julstämning i Stockholm. Kram C

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s