Doften av nyslaget gräs och kattkiss

Skrutt och skrot. Efter närmare två veckor av nysande, febriga, snörvlande barn hemma så kroknade även jag. Att vara fökyld är obekvämt och otrevligt. Det är svettigt och kallt om vartannat, snuvigt och täppt. Pannan klämmer och halsen ömmar. Plötsligt så känns det som om tänderna ska ramla ut ur munnen och huvudet blir tungt. Så onödigt. Jag har plockat fram det där teet som luktar buxbom och gamla blöta strumpor som ska vara så bra för arga halsar. Kattkisslukten sprider sig i vardagsrummet och blandas upp av mint, salvia och nyklippt gräs. Echinacea kapslarna letade jag fram häromdagen när pannbenet började kännas för trångt. Jag är fortfarande tveksam om dessa kan vara helt lagliga för jag kan inte tyda något som står i innehållsförteckningen. Och inte verkar dessa ha hjälp heller. Det verkar inte spela någon roll hur mycket kål, broccoli och ingefära man äter eller hur mycket rödbetsjuice och pressad apelsin man dricker, har visruset fått fäste innanför dörren så faller man tillslut. Bu! Jag vaknade igår och kände att det var kört, att det var uppror i försvaret. Jag klämde in månadens sista Xtreme pass på klubben och avslutade med buller och bång. Slädarna fylldes av stora vikter som trycktes fram över konstgräset och som en våt fläck låg jag sedan och summerade dagens insats. Många poäng blev det och jag kände att det faktiskt går att tänka bort att man inte riktigt orkar och trycka på ändå. Sen drog jag sista sucken och åkte hem och kokade te och lagade chicken enchiladas med massor av avokado.

Nu sitter jag i soffan och försöker göra lite nytta med datorn i knät medan jag samtalar med hantverkaren som hasat in under diskbänken i köket och är i full fart med att byta avfallskvarnen. Heter det så på svenska? Jag har aldrig haft någon avfallskvarn I Sverige, jag tror till och med att det är förbjudet. Innan hantverkaren dök upp städade jag i ilfart. Skrubb här och gnugg där. Jag beslutade mig även att torka köksgolvet lite hastigt. Överkurs måhända eftersom vattnet skvätter och yr när den nya maskinen ska installeras där den gamla satt. Men det luktar ju i alla fall något Ajaxliknande. Hantverkar Dan som har lite Byggare Bob känsla över sig hostar lite skruttigt under diskbänken och berättar att hans barn också hade kroknat och var hos mormor medan han åkte hem hit. Vi tycker lite synd om oss själva och dricker en kopp äckelte tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s