Nu blommar det på riktigt

Nu är det vår på riktigt men det är nästan så man inte vågar säga det högt för då kanske det blir snöstorm. Det är en stor sol på väderleksrapporten och en stor sol på himlen. Varmt och skönt och fräknarna börjar glimpta på nästippen. Det ska bli regn, moln och annat elände resten av veckan så det gäller att passa på. Jag vilar mig iform efter den stora lungdöden. Nu kör jag på allvar friska luften approachen, Schweiz känsla. Stor filt, trädgårdsstol med lut, djupa andetag och varmt kaffe. Och så några chokladbitar. Ganska många chokladbitar. Kurortskänsla på den leriga gräsmattan. Jag måste ändå säga att det kan bara vara en liten släng av lunginflammation trots röntgenplåtarna, jag känner mig bra mycket piggare än jag förtjänar. Pollenhalterna är läskigt höga och näsblodet står som spön i backen här och var. Träden blommar så mycket att det nästan är förbi. Körsbärsbladen flyger i luften som små snöflingor och kaniner hoppar runt på gräsmattan och rådjuren smyger runt i buskarna. Jag lovar, det är så attans idylliskt här. Vissa dagar slår det till och då tittar man sig lite förskräckt omkring och undrar om dolda kameran är närvarande. Men det är bara så bra ibland, kamera eller inte. Själv tog jag några foton på benen som stack fram ur filten men det såg ju inte klokt ut.

En nyhet värd att ventilera är att jag verkar vara för evigt avkapad frå SvD. Inte ett litet klick vill de bjuda på. Jag sitter och stirrar på förstasidan och blir allmänt uppjagad och peppad och så när jag klickar så tar det stopp. Jag har så att säga utnyttjat gästfriheten aningen för mycket. Det känns dystert. Vad ska jag nu tro på? CNN? BBC? Expressen? Aftonbladet? Snacka om att bli uppdragen med rötterna. Jag får helt enkelt hålla tillgodo med Seattle Times papperskopia som slängs mot ytterdörren varje morgon 4.30. Det är tamejsjutton service. Den levereras nästan ända in i hallen. Problemet med ST är att det är svårt att hitta några vettiga nyheter som faktiskt betyder någon för någon i övriga världen. Ja visst är det trevligt att läsa Ask Amy och läsa igenom listan vem som fyller år eller som blivit sjuk i kändisvärlden. Men hur matnyttigt är det?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s