Fortsättning

Denali, Alaska. Lång bussresa norr över. Björnspan från bussen. Incheckning och upplockning, urlastning och allmänt kaos. Packade upp och monterade ihop cyklar som varit nerstuvade i lådor. Lite vint framhjul. Började packa matpåsar och klädpåsar. Maten håller inte hög standard.

Idag har vi i timmar fått mer utbildning i glaciär räddning, sprickor etc. Strålande sol och blå himmel. Alla blev aningen uttorkade och dammiga. Framåt kvällen cykling med full packning ner till floden där vi gick en snabb genomgång i hur man tar sig upp i flotten om man tippar. Torrdräkt och flytväst gör det hela lite meckigt. Strömt och väldigt kallt vatten, ännu mer besvärligt. Tur att vi är aningen vana efter träning i WA och har lite skinn på näsan. Läskiga saker. Efter turen packade vi ihop cyklarna och stoppade ner dessa i lådorna igen. Japp, cykelmeck och sånt pysslar vi också med.

Imorgon fortsätter vi glaciär träningen med prov och sedan björnkunskap. Pust. Och gear check. Hoppas att vi inte glömt något hemma.

Nu sover vi så gott vi kan. Lite lägerkänsla. Något taskigt och fuktig lukt. Och tydligen så snarkar jag. 

           

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s