Sista rycket

Sista frukosten innan avfärd imorgon. Sista koppen kaffe. Igår fortsatte förberedelserna med björnsäkerhet och kartutdelning. Vi vet var vi ska nu. Glaciärtrekken första två dagarna kommer bli brutal. Om ni följer oss på spotten så bli inte förvånade om den knappt rör sig. Björnkunskapen var egentligen inget nytt mer än att det finns grizzlybjörn här omkring och brun och svart vanlig björn. De räknar med att vi kommer möta björn många gånger per dag. 

Vi fortsatte med glaciär genomgång och test. Allt som vi faktiskt kunde innan kändes som bortblåst. Efter ett antal räddningsförsök och uppsättningar så känns det faktiskt som det sitter. De gissar att flera av lagen kommer behöva använda sina räddningskunskaper och vi tänker inte bli en av dem. Det är oerhört mycket glaciärsprickor. Vi kommer välja att ta oss långsamt fram för att hitta en säker rutt, eller så säkert det kan gå. 

Vi packade och packade igår. Och idag ska jag åter igen packa om. Det finns ju ingen chans att vända eller fixa något när vi väl är på gång. 

Nu följer wilderness first aid. Och ompackning. Och mer kartgenomgång. 

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s