Virusstatus

Nytt häromkring – ärligt, folk dör som flugor, det är mycket hosta och annat trist, alla andra håller sig för sig själva. Vad jag förstått från er i Sverige – viruset kommer inte hända er så ni kör på som vanligt. Kirkland mars 2020 – Epicenter of Corona virus i USA. För er som inte tittat på internationella nyheter, här 1km från där vi bor, började smittan med ett helt pensionärshem, ca 30 döda, och vad vi gissar 180 anställda på hemmet smittade, samt 50 ambulans/brandmän i karantän, i vår del av världen. Så började det… sen har det bara fortsatt. Kirkland var helt plötsligt i kris, och helt förståeligt. Äldre och sjuka människor dog varje dag samtidigt som hundratals människor var i karantän. Dagarna går och ingenting är som vanligt. Vårt sjukhus är i kris. Så många intensivvårdspatienter och så trött personal. Vi håller oss för oss själva, lämnar bara huset om vi ska handla mat eller gå ut i skogen. I Sverige läser vi om att alla pendlar som vanligt, åker till fjällen och har barnkalas. Vi känner oss lite förvirrade. Vad vet vi som de inte vet. Eller vad vet de som vi inte vet. Allt är stängt här, det enda som är öppet är apotek och mataffärer. Och vår veterinär tack och lov. Vi har en ny liten familjemedlem som heter Dudley. Han är 11 veckor och behöver sina vaccinationer. Det som händer från och med nu är att när vi åker till veterinären så blir Dudley och Doris hämtade och levererade till bilen när injektioner och undersökningar är färdiga. Inga restauranger är öppna mer än för take out, inga gym är öppna, inte ens bion. Vi roar oss med tv, böcker och att gå i skogen. Och att ha happy hour online med våra vänner några kilometer härifrån. Jag knatar runt ensam i skogen och möter bara en liten häst här och var. Livet är lite annorlunda än för 2-3 veckor sedan. Lite mer isolerat, lite mer planerat. Och ni i Sverige, det kan väl ändå inte skada att vara lite försiktiga. Håll er hemma, gå inte och fika på stan, var inte där andra människor är. Även om ni verkar tycka att detta inte är något att bekymra sig om så titta er omkring. Resten av världen försöker isolera sig. Vi tycker om er och vill gärna att ni ska må bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s