Fredagkväll i förorten

Vad händer en fredagkväll i Redmond? Inte mycket… och det är ju det som är så skönt! Familjen är fulltalig, Brjann har förärat oss med sin närvaro efter alltför lång tid i världens mitt, Europa. Väskan är tömd och det står en ny ask med belgisk choklad på köksbänken. Det blir nog en bit till espresson efter maten. Här hemma väntar vi in det sista barnet som tränar in i det sista innan middagen serveras. Ikväll ska vi våga oss ut på verandan för att grilla på en köttbit till potatisgratängen. Mörkret har lagt sig och vi vill inte se 6-7 par gula ögon när vi öppnar dörren till baksidan. Vem vet om coyotes lockas av grillat kött? Vem kan motstå doften? Men egentligen kan jag ju tänka mig värre djur än coyotes att träffa ute vid grillen. I våras när jag skulle ut och grilla på lite lax en vanlig måndag kväll lyfte jag på locket innan jag satte igång brännarna. Vad hittar jag under locket om inte en pigg råtta med en slingrande svans. Råttan var den som blev räddast, vi sprang åt varsitt håll. Varje gång jag går ut till grillen ökar pulsen och svettningarna tar vid… det är tufft att grilla! Och vi har ju så gott om vilddjur i förorten.

3 thoughts on “Fredagkväll i förorten

  1. Marie

    Usch, råttor är så jäkla äckliga. Den tanken slår mig då och då när jag öppnar locket till grillen men jag slår snabbt undan tanken igen.
    Jag hoppas på att vår hund Elle tar hand om eventuella råttor som vågar sig in i vår trädgård.

  2. Malena

    Usch, vad läskigt. Jag hade också blivit super rädd. Än så länge har jag inte sett några råttor hos oss, men jag vet ju att det finns här runt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s