Och var är snön vi blev lovade?

Vilken besvikelse! Snön singlade ner och försvann! Vitt på himlen men bara grått och blött på marken. Trist! Söndagkvällen livades upp med en isländsk lammstek och goda, färska rödbetor och färsk brysselkål efter en ganska kort men intensiv arbetsdag på skolan. Mycket händer, snart är det första advent och glöggen måste kokas och efter det lucia och lussebullarna måste bakas i normalt format samt vetefritt/mjölkfritt format. Igår besökte jag en mindre Skandinavisk affär inne i city för att reka inför julbordet. (Jag smet från en klättringstävling.) Det stod att de hade “juleskinke” och det tror jag inte ett dugg på. Vad är det för skillnad på norsk och svensk? Jag inbillar att det är stor skillnad! Detta är ju en norsk affär och de tycker ju att all norsk mat smakar bättre. Konstigt! Jag känner mig lite tveksam och jag håller ganska låg profil där inne. Det kan ju vara lite känsligt att skrika “Heja Sverige” och “svensk mat är mycket, mycket, mycket bättre” bland alla fiskekakor, klöverchoklad och lefsor. Är det någon som vill skicka mig en julskinka och en fårfiol så feel free! Emottages tacksamt! Och släng gärna med en vört också!

2 thoughts on “Och var är snön vi blev lovade?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s