Ers Majestäts Olycklige Kurt står nu i bokhyllan

I början av veckan var det bokklubbsmöte och den här gången avhandlade vi Ers Majestäts Olycklige Kurt av Lena Ebervall och Per E Samuelson.  Som vanligt så var det trevligt, härligt sällskap och god mat. Nu ett par dagar efter mötet var det dags att ställa in boken i hyllan och arkivera tankarna. Men jag vet inte om jag är redo att släppa Kurt Haijby riktigt än. Har ni inte läst boken så tycker jag att den är värd att ägna en kväll åt. Hajiby var en storbuse, uppenbarligen halvbegåvad, levde i en fantasivärld men förtjänade han egentligen sitt eländiga liv? Samtidigt var han tanklös, trodde på det han sa, en riktig partyprisse och säkert ganska spännande att umgås lite löst med. Hur mycket är sant och hur mycket är uppdiktat? Ett förhållande med kungen, gift och skild, katastrofala affärer, mängder av pengar som rullade, fängslad av Gestapo och inlagd på Beckomberga. Som om inte det skulle vara nog lägger vi till ett självmord.   

4 thoughts on “Ers Majestäts Olycklige Kurt står nu i bokhyllan

 1. Marie

  men behöver man läsa boken när man vet allt det där? eller allt kanske kommer fram på de första 50 sidorna? Jag tror jag lägger fram det som förslag för väst att läsa på hösten.

   1. Marie

    just nu läser vi Kan du säga Schibbolet av Marjaneh Bakhtihari. Före det så läste vi Världens Lyckligaste Folk av Lena Sundström och det var bra. Man fick sig en tankeställare.
    Ja, vi försökte ju en gång med lite bokbyte men det gick så där…men det hade varit toppen om vi kunde låna några. Vem är det som håller i bokklubben på öst?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s