Hot yoga

Ett nytt år brukar för många innefatta nya löften. Många vill gå ner ett par kilo, sluta röka, börja träna, bli lite snällare, bli lite mer effektiv etc. Jag bestämde mig vid årets början att några löften ska jag inte avge men 2011 ska bli ett år där jag övervinner några rädslor eller hinder, kalla det vad du vill. Efter förra årets löjliga, övervunna boxningsrädsla var jag idag, just idag, redo att ta tag i nästa hinder.

Ja, gott folk. Nu har jag överkommit min första rädsla på det nya året. Hot yoga! Jag har haft föreställningar och förupplevt snubbiga, långa, svettiga yoga pass i extrem hetta. Svettiga kvinnor, svettiga män, svettiga ungdomar…väldigt mycket svett, små och blöta kläder på plastiga yogamattor, droppande kroppar. Nu har jag gjort det. Det var inte det minsta läskigt, äckligt eller snubbigt. Visst förekom det kraftiga svettningar, men när alla svettas ungefär fyra liter var under 90 minuter så blir svettproblemet sekundärt, speciellt eftersom alla håller sig på sin egen matta och med sin egen handduk. Inte ens den 40 gradiga värmen kändes som ett problem utan ganska skönt. Det jobbigaste var när 90 minuter hade passerat och kroppen skulle vecklas ut och sätta sig i den kalla bilen och åka hem och fixa middag.   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s